99,4% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam491Nie polecam3

Zgodność z opisem
4.9
Koszt wysyłki
5
Obsługa kupującego
5

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

Polityka prywatności

 

Przedstawiamy najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych oraz plików cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep. Nadto oświadczamy, iż dane osobowe przetwarzane są zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku (RODO) i w związku z tym informujemy, że:

 

Administrator danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych jest AGAT Ewelina Dziwak, adres głównego miejsca wykonywania działalności: Czubrowice 26, 32-049 Przeginia; adres do korespondencji:  ul. Ojcowska 34a/1, 31-344 Kraków; NIP: 9452105423, zwana dalej „Administratorem”.

Cel przetwarzania

Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celach związanych z funkcjonowaniem Sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych, w tym realizacji Zamówień oraz w przypadku wyrażenia dodatkowej zgody wysyłania informacji handlowych (Newsletter).

Podstawa przetwarzania

Podstawa do przetwarzania danych osobowych:

  1. Realizacja zamówienia - umowa sprzedaży (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
  2. Obowiązek prawny ciążący na Administratorze, np. związany z rachunkowością (art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
  3. Zgoda wyrażona przez Państwa w Sklepie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
  4. Uzasadniony interes Administratora, w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

Podanie danych osobowych  jest dobrowolne, ale w niektórych przypadkach może być konieczne do zawarcia umowy.

 

Odbiorcy danych

Odbiorcą Państwa danych osobowych będą podmioty realizujące dostawę towarów, dostawca płatności, biuro księgowe, hostingodawca, osoby współpracujące z nami na podstawie umów cywilnoprawnych, wspierające naszą bieżącą działalność, dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. oprogramowanie księgowe), podmiot zapewniający nam wsparcie techniczne, podmiot zapewniający system mailingowy, a to wyłącznie w celu realizacji zamówienia.

 

Okres przetwarzania danych

Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do pełnego zrealizowania wyżej określonej umowy oraz przez okres dochodzenia z niej praw, tj. gdy:

  1. przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania danych;
  2. ustanie możliwość dochodzenia roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez którąkolwiek ze stron;
  3. zostanie cofnieta zgoda na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą.

 

Uprawnienia Klienta

Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

 

Skarga

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do PUODO, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku.

 

Profilowanie

W ramach Sklepu możemy automatycznie dopasowywać pewne treści do Państwa potrzeb, tj. dokonywać profilowania, wykorzystując do tego podane przez Państwa dane osobowe. Zanim dokonamy profilowania, zapytamy Państwa o zgodę.

 

Pliki cookies

Nasza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Administratora.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
Administrator używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl